Samlelån

torsdag, oktober 27th, 2016 | Tip og tricks.

Samlelån er et begreb, du skal kende til, hvis du har flere lån – eller har i tankerne at optage flere lån. Du kan få tilbudt et samlelån hos mange banker og låneselskaber, hvilket er forbundet med en række attraktive fordele. Disse fordele vil vi selvfølgelig fortælle dig om, så du kan finde ud af, om det er noget for dig.

Samlelån – Saml din lån i ét lån

Samlelån er et velkendt udtryk, som mere eller mindre beskriver sig selv. Det handler kort og godt om, at man kan samle flere lån i ét lån. Du kan altså få samlet dit lån ét sted, hvilket kan være attraktivt, hvis du føler, at du er ved at mistet overblikket.

Efterspørgslen på samlelån er meget stor – og det har den været i mange år efterhånden. Danskerne har fået øjnene op for, hvorfor det er så attraktivt at samle sin lån – og dermed sin gæld. Er du låntager, kan du også overveje, om det er en lånemulighed, du vil benytte dig af. Valget er selvfølgelig dit, men du bør ikke desto mindre tage det til overvejelse.

Fordele ved et samlelån

– Derfor er det en god idé at optage et samlelån

Der er flere fordele ved samlelån, som man ikke bør undervurdere. Som eksperter på området kender vi naturligvis til de mest almindelige fordele, som vi gerne vil informere dig om. Vil du have afklaret, om et samlelån er tilegnet dig, kan du starte med at læse nedenstående fordele:

 1. Du får et godt overblik – Har du flere små lån, kan du være tilbøjelig til at miste overblikket. Er det vigtigt for dig at bevare et godt overblik, bør du samle din gæld. Det kan du gøre med et samlelån, hvor du kun skal forholde dig til ét lån. Denne mulighed kan du overveje at benytte dig af, hvis du har optaget flere forbrugslån, kviklån og / eller mobillån. Overblikket er alfa omega, hvis man skal have styr på sin privatøkonomi.
 1. Du får et større økonomisk råderum – Vælger du at optage et samlelån, vil du få et større økonomisk råderum. Det betyder i praksis, at du vil have flere penge mellem hænderne – måned for måned. Du skåner dig selv for en masse unødvendige gebyrer, hvis du vælger at samle dine lån i ét stort lån frem for mange små lån. Renten vil typisk være lavere, hvorfor du på sigt kan spare mange penge – takket være lave låneomkostninger.
 1. Mulighed for at få forlænget løbetiden – En tredje fordel ved samlelån er, at du typisk kan få forlænget løbetiden. Har du svært ved at overholde den korte løbetid for dine små lån, vil det give god mening at samle dine lån. Således kan du afdrage på din gæld over en længere periode.
 2. Det er nemt – Du behøves ikke at sidde over for en bankrådgiver i flere timer, hvis du vil samle dine lån til et samlelån. Det er nemlig ganske nemt og sikkert at samle gæld, hvis du har fundet ud af, hvorfor det er en rigtig god idé.

 

Hvordan får jeg et samlelån?

 

Der er intet kompliceret ved at få et samlelån. Skal du samle dine lån, vil det typisk være din bank eller dit låneselskab, du skal kontakte. Tror du, at det tager lang tid, og at det er svært at samle flere lån, så tager du fejl. Vi kan forklare processen med ganske få trin:

 

 • Dan dig et overblik over dine aktuelle lån – Skal du have et samlelån, skal du først danne dig et overblik over dine aktuelle lån. Har du ikke styr på, hvilke lån du har, bør du undersøge det som det første. Du bør bl.a. finde ud af, hvor store lånene er, hvor høje renterne og gebyrerne er, og hvad den månedlige ydelse er for de enkelte lån. Skriv det op i et dokument, så du kan bevare overblikket.

 

 • Undersøg hvor meget det koster at samle lånene – Har du skabt dig et overblik over dine lån, bør du undersøge, hvor meget det koster at samle lånene. Du kan i princippet nøjes med at fokusere på ÅOP, som er den samlede prisfaktor. Du skal dog også være opmærksom på den pågældende lånegivers krav og betingelser.

 

 • Tag en beslutning – Er et samlelån noget for dig? – Når du har fundet ud af, hvad det koster at samle dine lån, kan du overveje, om det er en god idé. I den anledning bør du gå i tænkeboks, før du træffer en beslutning. Hvorvidt et samlelån er noget for dig afhænger af din økonomiske situation.

Er der nogle ulemper ved at samle flere lån?

 

Ja, der er selvfølgelig enkelte ulemper ved samlelån, som du også skal være bevidst om. Den helt store ulempe er, at man kan være tilbøjelig til at udskyde problemerne. Samler du lånene, kan du som sagt få forlænget løbetiden, hvorfor du helt automatisk vil føle dig mindre presset rent økonomisk. Ydermere betyder den forlængede løbetid også, at der går flere år, før du er gældsfri.

 

Selvom det ofte er billigere at samle flere lån i ét, så er det ikke altid billigere. Hvis du ikke gør dit forarbejde ordentligt, risikerer du at træffe en beslutning, der kan koste dig dyrt på den lange bane. Du kan også få en følelse af, at din gæld er blevet mindre, fordi gælden er samlet – men det er ikke tilfældet. Gælden er den samme, uanset om gælden er fordelt på ét eller flere lån.

 

Saml din lån i dag og tilgodese din økonomi

 

Bliver du enig med dig selv om, at det er en god idé at optage et samlelån, kan du undersøge mulighederne allerede i dag. I vores oversigt får du en kort introduktion til de mest populære låneselskaber, som bl.a. har specialiseret sig i samlelån til danske låntagere.

 

Vil du tilgodese din økonomi, kan du opnå fordele ved at samle din lån, så du ikke mister overblikket over din økonomi. Får du din privatøkonomi på rette kurs, kan du slippe af med dine bekymringer. Du kan altid spørge din bank eller dit låneselskab til råd, hvis du er i tvivl om, hvorvidt samlelån er det rigtige valg for dig.

Lånetyper i Danmark

Der findes mange forskellige lånetyper i Danmark. Kviklån, forbrugslån, kassekredit, minilån, sms-lån osv.

Få et indblik i de forskelllige lånetyper, ved at sætte dig ind i vores gennemarbejdede låneguide.

Find dit næste lån hos Rentablelaan.dk

 • God oversigt over forskellige lånemuligheder
 • Stort udvalg af kviklån, forbrugslån og SMSlån
 • Optimere din økonomi
 • Sådan tackler du dit næste lån